Zilveren ringen

Zilveren Trouwringen

Wanneer het om trouwringen gaat, zijn er talloze keuzes die gemaakt moeten worden. Nemen jullie allebei dezelfde trouwring of gaan jullie voor verschillende modellen? Willen jullie een sober ontwerp of is jullie smaak juist wat extravaganter? En welk materiaal kiezen jullie? Bij dat laatste is er steeds meer keuze –ook platina, titanium en zelfs staal kunnen tegenwoordig gebruikt worden om prachtige sieraden te creëren. Hoeft al dat moderne van jullie niet zo nodig, dan zijn er gelukkig ook honderden ringen te vinden die van het traditionelere zilver gemaakt zijn. Lijkt dat je wat? We zetten hier alle informatie bij elkaar.

Zilver

Zilver is een edelmetaal dat vaak in combinatie met andere metalen zoals koper en lood wordt gedolven. Het heeft een witte glans en is relatief zacht, wat maakt dat het eenvoudig te smeden is. Niet voor niets wordt zilver al eeuwenlang gebruikt voor het maken van sieraden – zelfs voor onze jaartelling werden er al ringen van gemaakt. Ook nu is het nog populair voor het gebruik in sieraden en ringen in het bijzonder, vooral dankzij de tijdloze uitstraling en de eenvoud waarmee het in allerlei modellen verwerkt kan worden.

Voordelen van zilver

Eén van de prettigste eigenschappen van dit edelmetaal is dat het heel eenvoudig te combineren is, vooral omdat het niet zo in het oog springt als bijvoorbeeld goud doet. Je kunt je andere sieraden dus ook makkelijk blijven dragen bij een zilveren trouwring. Een ander groot voordeel, zeker voor jongere stellen die het misschien niet zo breed hebben, is dat zilver heel goedkoop is ten opzichte van andere edelmetalen. Zo is het mogelijk om voor weinig geld toch een stijlvolle ring te kopen. Ten slotte is het een ontzettend veelzijdig materiaal: zo kunnen er relatief eenvoudig kleine diamantjes of een laagje platina worden toegevoegd.

Onderhoud van zilver

Een nadeel van zilver is dat het wel enig onderhoud nodig heeft. Het is daarnaast kwetsbaarder dan hardere metalen als goud en platina. Draag je zilveren trouwring dus niet wanneer je bijvoorbeeld intensief werk met je handen doet, of wanneer je aan het sporten bent – zo voorkom je dat er krasjes in komen en de ring weer gepolijst moet worden. Ook wanneer je heel voorzichtig bent, kan zich echter een donkere aanslag op de ring vormen. Gelukkig is dat met wat zilverpoets heel eenvoudig te verhelpen. Voor wie wat onderhoud op zijn tijd geen probleem vindt, is zilver dus een prima keuze!