Heren ringen

Mannelijke ringen voor de hedendaagse man

Vrouwen dragen doorgaans meer sieraden dan mannen – daarom wordt er ook aan hun trouwringen vaak uitgebreide aandacht besteed. Het gevolg kan echter zijn dat de trouwring van de bruidegom wat ondergeschoven raakt – mannen, zo is de gedachte vaak, hebben tenslotte minder behoefte aan uitgebreid ontwerpproces. Dat is echter ontzettend zonde! Ook uit herenringen valt immers heel veel te halen. En omdat je dit sieraad vaak bij je zult dragen, kan het geen kwaad om een bewuste keuze te maken. Wij geven je aan waar je vooral op moet letten wanneer je als man een trouwring kiest.

Persoonlijke stijl

Je eigen stijl is misschien wel het belangrijkste wanneer het om de uitstraling van een herenring gaat. Zeker wanneer je verder niet veel sieraden draagt, zegt een ring veel over je persoonlijkheid en smaak. Je wilt daarom een model hebben waar je je comfortabel bij voelt. Ga je voor klassiek, of spreekt iets moderns je meer aan? Wil je een bescheiden en onopvallende ring, of is jouw stijl wat extravaganter? Neem je tijd en laat je goed voorlichten, zodat je precies weet welke opties je allemaal hebt. En twijfel je nog een beetje? Dan kun je natuurlijk altijd met je partner overleggen.

Leefstijl en gemak

Het type ring dat voor jou geschikt is, hangt ook deels af van je leefstijl – denk bijvoorbeeld aan werk of sport. Heb je een baan waarbij je ring snel beschadigd kan raken omdat je veel met je handen werkt? Of sport je intensief en wil je daarbij toch je ring omhouden? In dergelijke gevallen is een stevig model aan te raden, zonder kwetsbare edelstenen die kwijt kunnen raken. Ook kan het zijn dat je de ring niet iedere dag kunt dragen, bijvoorbeeld omdat dit op je werk niet is toegestaan. Bedenk dan of dat invloed heeft op de stijl de je zoekt.

Matchende ringen?

Natuurlijk kan het heel romantisch zijn als jouw ring hetzelfde is als die van je partner, maar het is heus niet nodig of verplicht. Soms is het simpelweg niet handig, bijvoorbeeld omdat jullie smaak niet altijd overeen komt of omdat jullie door andere omstandigheden verschillende ringen zoeken. In dat geval kan het wel leuk zijn om toch een overeenkomst terug te laten komen. Denk dan bijvoorbeeld aan hetzelfde materiaal, eenzelfde juweel of een motiefje dat in beide ringen terug te vinden is. Zo wordt jullie verbintenis toch effectief gesymboliseerd!